Een goede website
kost geen geld
die levert geld op

Wat is een goede website?

Die vraag is niet simpel te beantwoorden. Wat voor de éne site prima is, is voor een andere site echt onvoldoende.
Het heeft sterk te maken met het doel van de website. Wat wil je met je website bereiken?

Wij kijken op 6 onderdelen naar de kwaliteit van een website. Je vindt ze hieronder inclusief een toelichting.

Vindbaarheid

Op een mooie website die niet vindbaar is, is het vaak heel stil. Een website moet Google-vriendelijk zijn. Google houdt van websites met herkenbare en waardevolle content. En van sites die qua techniek snel en veilig zijn. Websites die bijvoorbeeld geen SSL-certificaat hebben, mogen achteraan aansluiten. Google indexeert de inhoud van je website en daarom is slim om je website zo te maken dat dat indexeren optimaal kan verlopen.

Actiegerichtheid

Een website moet zo gemaakt zijn dat de bezoeker op allerlei plaatsen tot actie over kan gaan. Actie zorgt dat we grip krijgen op de bezoeker.
We leren de bezoeker en zijn of haar wensen kennen en dat is erg handig als we van die bezoeker een klant willen maken. Dat kan met een contactformulier, een call to action button of met een cadeautje.

Klantgerichtheid

Goede websites zijn zo gemaakt dat bezoekers het prettig vinden om er gebruik van te maken. Ze zijn overzichtelijk en logisch van opbouw. Ook nieuwe bezoekers moeten er gemakkelijk en intuïtief kunnen vinden wat ze zoeken. De snelheid van een site is ook heel belangrijk. Wanneer je site traag is, is de kans vrij groot dat je bezoeker vertrekt om ergens anders sneller geholpen te worden.

Herkenbaarheid

De bezoekers van je website willen graag zo snel mogelijk antwoord hebben op de vraag: Ben ik hier op de goede plek? De look en feel van een site kunnen daar veel in betekenen. De huisstijl moet passen bij je bedrijf en je producten/diensten. De uitstraling van een zorggerelateerde website is heel anders dan die van een site over de Bitcoin.

Veiligheid

Een slecht beveiligde site kan misbruikt worden door anderen. Het is een arbeidsintensieve en dus dure klus om een gehackte site weer online te krijgen. Op veel sites wordt gevraagd of je je gegevens achter wilt laten voor een gratis product of dienst te krijgen. Als je dat ook wilt met jouw site dan ben je verplicht om je site te beveiligen met een SSL-certificaat. Zo’n certificaat kost bij ons niet extra’s. Veiligheid wordt nog belangrijker als je ook betaling wilt laten doen via je site of webshop. Google houdt van veilige websites. Websites met een SSL-certificaat krijgen een hogere waardering en dat is weer goed voor je vindbaar.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook een kenmerk van een goede website. Kan het systeem waar je mee werkt de toekomst ook aan? Is het soepel genoeg om veranderingen aan te kunnen? Is het robuust genoeg om te groeien? Is je website gebruikersvriendelijk op telefoons en tablets? Wij krijgen soms te maken met websites die gemaakt zijn door bedrijven met een zelfontwikkelde CMS-systeem. Ondanks de mogelijkheden van zo’n systeem zijn wij toch wat huiverig. Je maakt je als gebruiker van zo’n systeem behoorlijk afhankelijk van één aanbieder.

Resultaat

Omdat websites gemaakt worden met een doel, is het belangrijk om naar het resultaat te kijken. Dat resultaat heeft vaak met klanten en geld te maken. We maken websites voor ondernemende mensen. De prijs die je voor een goede website betaalt, moet je zien als een investering. Een goede website gaat je namelijk waarde opleveren. Je moet er klanten door krijgen.