Content strategie

Wanneer je besluit om serieus werk te maken van het bekender maken van je bedrijf, is contentmarketing een goede stap.

Misschien is het je doel om het aantal leads te vergroten, misschien wil je de merkbekendheid vergroten of wil je je bedrijf helpen een voorsprong op uw concurrenten te krijgen door je expertise te laten zien. Wat de reden ook is, de kans op succes is het grootste als je dit planmatig aanpakt.

In dit bericht zullen we het hebben over contentstrategie: wat het is, waarom je er een zou moeten hebben en hoe je deze strategie kan ontwikkelen.

Content Marketing

Contentmarketing is een marketinggebied waar bedrijven content creëren – bijvoorbeeld geschreven content, video en podcasts – om te informeren en te onderwijzen, waarmee ze laten zien dat ze een expert zijn in hun vakgebied. Deze inhoud verschilt duidelijk van verkoopinhoud en zal het bedrijf waarschijnlijk helpen om op een meer indirecte manier nieuwe prospects en klanten aan te trekken, in plaats van te schreeuwen ‘koop ons product!’.

Contentmarketingstrategie

De contentmarketingstrategie gaat dus over hoe je de content gaat maken en waarom je die informatie gaat delen. Een goede strategie gaat over:

  • Wat is de boodschap van je content
  • De soorten content die je voor elk onderwerp gaat maken
  • Hoe u de content die je maakt, gaat delen
  • Wanneer je die content voor het meeste succes gaat posten
  • Hoe je het resultaat gaat meten van wat je doet 

Waar moet je op letten bij het creëren van een contentstrategie

Hoewel uw contentstrategie een fantastische aanwinst voor uw bedrijf zal zijn, zijn er enkele uitdagingen waarmee u rekening moet houden.

Stappen om je contentstrategie te creëren

Bepaal je doelen

Door vast te stellen wat je met je content wilt bereiken, kan je een echt nuttige contentstrategie creëren en hiermee doelgericht te schrijven of op te nemen. Of je nu de verkoop wilt verhogen, meer bezoekers naar je website wilt trekken of iets anders, maak je doelen SMART – Specifiek, Meetbaar, Haalbaar, Realistisch en Tijdgebonden.

Voor Wie?

Als je weet voor wie je je content maakt, kan je de inhoud veel gemakkelijker plannen, schrijven of opnemen. Als je al een bepaalde doelgroep hebt vastgesteld, of als je alleen de demografische informatie kent voor het type persoon dat je wilt targeten, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om te bepalen wat je doelgroep wil, waarom ze je nodig hebben, en welke interesses die doelgroep heeft.

KIES, en wordt gekozen

Jouw niche is het deel van je bedrijf dat onderscheidt van je concurrenten – het is wat jou uniek maakt. Je moet je niche kennen en weten waarom mensen bij jou zouden moeten kopen in plaats van bij je collega’s voordat je begint met het maken van content , zodat je weet wat je je klanten gaat vertellen.

Wat voor soort content ga je maken?

Je kan veel verschillende soorten content bedenken die waardevol kan zijn. Als je eenmaal weet welke onderwerpen je in je content gaat behandelen, moet je vaststellen hoe je elk onderwerp gaat behandelen. Sommige onderwerpen zijn visueler dan andere, ongeacht hoe goed je een bericht kunt schrijven, dus zorg ervoor dat je dat daar een mooie mix in maakt!